Kaip ir minėjau ankstesniame įraše – apie restroraną “Manhattan” Valensijoje sužinojome iš kelionių laidos. Nedidelis, keturių skirtingų restoranų tinklas Voltereta siūlo kulinarinę kelionę po pasaulio virtuves.
Įėjus į restoraną “Manhattan” atrodo tarsi atsidūrėme knygyne ar boutique tipo parduotuvėje. Čia jus užregistruoja, paleidžia trumpą pasakojimą, kuris baigiasi atsidarančiomis durimis ir šviesų tuneliu į slaptą salę. Praėjus tunelį patenkama į 1920 metų Niujorką. Klasikinis tų laikų interjeras, gyva džiazo muzika, kokteiliai ir amerikietiška virtuvė. Labai įdomi patirtis!
Kadangi labai mėgstame Balį – negalėjome praleisti kito “Voltereta” restorano būtent tokiu pavadinimu – “Bali”. Panašiai kaip ir “Manhattan” čia pasitinka atskiras koridorius, tik šį kartą tai džiunglės per kurias praėjus patenkama į dvi atskiras lauko erdves. Jos atitinkamai pavadintos dviem populiariais Balio miesteliais – Seminyak ir Ubud. Lauko erdvė Ubud, kaip ir priklauso – labiau kvepia džiunglėmis, tai pasirinkome būtent ją. Iš tikrųjų galima pasijusti tarsi nusikėlus į Balį. Padavėjai apsirengę tradiciniais rūbais, patiekalai patiekiami ant palmių lapų, o ir maistas tikrai geras!
Kitų dviejų restoranų – Kioto (japoniška virtuvė) ir Casa (įvairių šalių virtuvė) – dėl laiko stokos nespėjome aplankyti, tačiau pasiliekame juos sekančiam kartui. Tiesa visi šie restoranai labai populiarūs, tad be rezervacijos patekti bus labai sunku. Užsirezervuoti staliuką nesudėtingai galima jų restorano svetainėje.