Koks garsiausias vengriškas patiekalas? Manau niekas nesuklystų ir atsakytų, kad tai guliašas. Taip, taip ir yra, tačiau Vengrija garsėja ir dar keliais įdomiais patiekalais. Keliaujame į “Karavan” gatvės maisto turgų. Tai toks mūsų Open Kitchen atitikmuo tik įspraustas kieme tarp gyvenamųjų namų ir dirbantis kasdien. Tarp kitko Vengrijos kainos nėra tokios jau mažos kaip tikėjomes iš rytų Europos, tačiau šioje vietoje pavalgyti galima tikrai pigiau.

Išbandome Lángos, tai aliejuje kepta duonelė su jogurtu ir kitais pasirinktinais priedais. Tai gali būti panašu į picą, gali būti panašu ir į mėsainį. Mes pasirinkome pastarajį. Skonis netikėtas, tačiau šiam patiekalui sakom skanu.

Kitas must try dalykas – Kürtőskalács. Sėkmės ištariant šį žodį. Tai ant žarijų kepamas desertas, kurio tešla nuolat sukama aplink savo ašį. Panašiai kaip šakočiai, tačiau pats desertas yra minkštas ir primena bandeles. Galima rinktis su ledais ir su gausybe priedų (nuo riešutų iki šokalado ar kokoso).

Pasisotinę keliaujame į šalimais esantį seniausią “Szimpla“ ruin barą Budapešte. Ruin barai atsirado senuose apleistuose namuose. Po antrojo pasaulinio karo šios vietos buvo labai apleistos ir tapo puikia vieta įsikurti pogrindžio barams. Viena iš jų savybių, kad iš išorės net nepasakytum, kad viduje gali būti baras. Tai tiesiog paprasti seni daugiaaukščiai namai su nedidele iškaba prie durų, tačiau įėjus į kiemą vaizdas kardinaliai pasikeičia. Būdami Budapešte būtinai aplankykite bent vieną iš jų!